Nationale Auto Pas

Duidelijkheid over de kilometerstand.

Sinds 1991 registreerde de stichting Nationale Autopas (NAP) de tellerstanden van voertuigen. De RDW heeft die taak overgenomen. Ook heeft het de taak overgenomen om informatie te geven over tellerstanden. Alle informatie hierover vindt u op de website van de RDW.

De tellerstand van een voertuig heeft invloed op de prijs, de onderhoudscondities en de veiligheid van een voertuig. 5% van de gebruikte auto’s in Nederland heeft een opzettelijk teruggedraaide teller. En dat terwijl het terugdraaien van tellers sinds 1 januari 2014 verboden is.

Als consument of erkenninghouder wilt u weten of de tellerstand klopt van het voertuig dat u wilt kopen. De RDW verzamelt tellerstanden van personenvoertuigen en lichte bedrijfswagens. Hierdoor ontstaat er bij zo’n voertuig een reeks tellerstanden, normaalgesproken is dit een oplopende reeks. Als de tellerstand wordt teruggedraaid, valt dat dus meteen op en is er sprake van tellerfraude. Door het registreren van tellerstanden op wettelijk voorgeschreven momenten, wil de RDW in samenwerking met NAP deze tellerfraude tegengaan.

Autobedrijf Gert van Keulen is aangesloten bij de BOVAG en is erkend door de RDW. Wij verkopen dus uitsluitend occasions met gegarandeerde en gecontroleerde tellerstanden zodat u zeker weet dat u een vertrouwde en eerlijke auto koopt! Bij al onze occasions wordt een NAP/RDW Tellerrapport meegeleverd.

nap3


Terugdringen tellerfraude!

bovag-image

Bij Gert van Keulen zijn alle km-standen gegarandeerd.

Om tot nog minder tellerfraude te komen, houdt de overheid kilometerstanden vanaf 2014 zelf bij en verplicht ze garagebedrijven om tellerstanden niet alleen bij de APK-keuring in een database te noteren (voor de Nationale Auto Pas), maar ook bij elke reparatie boven € 150,-.

Consumenten kunnen vervolgens bij de overheid nagaan of de auto die zij als occasion op het oog hebben, een logisch opgebouwde kilometerstand heeft. Dit maakt de kans op tellerfraude veel kleiner en dus de aanschaf van een gebruikte auto ‘veiliger’. Bovendien gaat de overheid de naleving van de nieuwe spelregels intensief handhaven, waardoor fraudeurs feitelijk nauwelijks nog speelruimte overhouden voor hun praktijken. Een goede zaak.

Top